Låt mig presentera:
De fantastiska kikärtskotletterna
efter recept ur Isa C. Moskowitz "Veganomicon".
receptet räcker till fyra kotletter.
2,36 dl kokta kikärter
2 msk olivolja
1,18 dl vetegluten
1,18 dl ströbröd
0,6 dl grönsaksbuljong (eller vatten)
2 msk soja
2 pressade klyftor vitlök
0,5 tsk rivet citronskal
0,5-1 tsk torkad timjan
0,5-1 tsk paprikapulver
0,5 tsk torkad salvia
Mosa kikärterna tillsammans med oljan i en skål tills det inte finns några hela kikärtor kvar. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i ca 3 min, tills det bildas trådar av gluten.
Forma kotletter. Platta gärna till dem och dra ut dem i kanterna.
Stek i olja på medelvärme, ca 6 minuter på varje sida.
Eftersom det var en KAK-träff bakades även:
veganska bananmuffins med chokladbitar
Receptet är utformat av Colleen P. Goudreau och återfinns i "The joy of Vegan baking".
Ca 12 muffins.
4,72 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,36 dl (rör-)socker
0,79 dl rapsolja
4 mogna mosade bananer
0,59 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
175 g mjölkfri choklad (vi använde Marabous mörka choklad i 200g.-förpackning), hackad i ganska stora bitar
Värm ugnen till 180 grader C. Smörj en muffinsplåt.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
I en annan skål, vispa ihop socker och olja. Tillsätt sedan de mosade bananerna. Rör i vatten och vanilj. Tillsätt mjölblandningen och chokladbitarna.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet.
Grädda i 20-30 min tills de är gyllenbruna. testa gärna med tandpetare.
Mat-Janne säger MUMS!
grattis! MatJanne gör sina matvanor offentliga (och det borde du också göra).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment